Bergen op Zoom

Feest voor bewoners Wierlaan na verduurzamen flat

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het was donderdagmiddag feest voor de bewoners van de flat aan de Wierlaan in Bergen op Zoom. De 120 woningen zijn gerenoveerd en daarmee toekomstbestendig gemaakt.

De flat aan de Wierlaan werd eind jaren zestig gebouwd. Het was daarom ook hoog tijd voor een flinke opfrisbeurt van het gebouw. De flat is van binnen en van buiten aangepakt en ziet er nu een stuk moderner uit. De prominente kopgevel is helemaal bekleed met tegels. De galerijhekken waren van beton en zijn nu van glas. Ook zijn de entrees een stuk moderner.

Een belangrijk verbeterpunt was ook de duurzaamheid. Alle woningen zijn van het gas af. Koken doen de bewoners nu op elektriciteit. Stadlander stelde elektrische kookplaten en pannen ter beschikking. De appartementen zijn ook voorzien van een warmte terugwinsysteem.

Overlast beperkt

Tijdens de verbouwing hoefden de bewoners hun huis niet uit. Om de overlast voor de bewoners te beperken werd er een externe rustwoning beschikbaar gesteld. Ook werd er zo veel mogelijk in fases gewerkt door Era Contour. Desalniettemin zal het einde van de renovatie een opluchting voor de bewoners zijn. Geen enkele verbouwing is helemaal zonder overlast.

Cadeau voor bewoners

Donderdagmiddag sprak Stadlander-bestuurder Marc van de Steen de bewoners toe en werd er een cheque overhandigd aan Stichting Wensambulance. Michel Ouwens van ERA Contour gaf na zijn toespraak een bankje cadeau aan de bewoners. De middag werd opgeluisterd met draaiorgelmuziek.