Hoogerheide

Fenne en Georgina uit Hoogerheide zijn Nederlands kampioen atletiek

Daphne Haverkamp Daphne Haverkamp

Vijftien jaar zijn ze, de Hoogerheidense Georgina Blaine en Fenne Bijlhouwer. Ze deden beide mee aan het Nederlands kampioenschap atletiek in hun eigen onderdeel, en wonnen goud. Georgina op één onderdeel en Fenne op drie. “Het was een hele verrassing dat ik won”, aldus Georgina. De meiden werden woensdag gehuldigd in het gemeentehuis.

Tijdens het Nederlands kampioenschap worden verschillende onderdelen beoefend. Georgina werd kampioen op de 300 meter hordelopen, Fenne op de onderdelen kogelstoten en kogelslingeren, en twee keer op het onderdeel discuswerpen.

Spannende wedstrijd

Voor beide meiden was het een spannende dag. “Ik was echt zenuwachtig tijdens mijn onderdelen”, vertelt Fenne. “Ik wist wel dat ik het in me had om te kunnen winnen. Dat was natuurlijk ook het doel, maar dit moet je wel waar zien te maken.”

Ondanks dat het voor Georgina al haar tweede NK was, vond ook zij het spannend. “De hele dag ging het goed, toch had ik best veel stress in aanloop naar de finale. Toen het startschot ging, had ik er geen last meer van en was het gewoon lopen.” In tegenstelling tot Fenne, had Georgina een winst niet zien aankomen.

Tegenslagen

Voor het NK moet hard getraind worden. Zo trainen Fenne en Georgina acht keer per week, onder meer bij SPADO in Bergen op Zoom. “Je werkt aan je conditie en doet krachttrainingen”, legt Fenne uit. “Ik heb vroeger veel last gehad van blessures, maar gelukkig gaat dat nu steeds beter.”

Georgina merkt daarentegen dat ze, vanwege haar deelname aan het NK, nu blessuregevoeliger is. “Ik merk dat ik nu minder in vorm ben voor het NK Indoor. Hier ga ik ook weer alles aan doen om er over zes weken te staan en een plek in de top drie te bemachtigen.”

Toekomstdromen

Daarnaast focust Georgina zich op het outdoor seizoen. “Ik hoop bij het NK onder 18 nog eens een gouden plak te behalen.”

Fenne richt haar pijlen nu op het NK Indoor. “Mijn doel is om een medaille te halen. Als ik verder ga kijken, is mijn doel om op het EK te staan met discuswerpen.”

Beide meiden krijgen een eervol plekje in de Wall of Fame, in het gemeentehuis in Hoogerheide.

Lees ook: Karatekid Ruby (18) is Europees kampioen: ‘Ondanks pijn gaf ik alles’