Bergen op Zoom

Festival JazzBoZ wil broedplaats zijn voor jong muziektalent

JazzBoZ in 2022 (foto: Corné de Weert)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

JazzBoz in Bergen op Zoom wil een broedplaats zijn voor jonge muzikanten. Het jazzfestival organiseert daarom niet alleen opnieuw het schoolconcert voor alle groepen zeven van de basisscholen in de gemeente Bergen op Zoom. Ze heeft ook een leerorkest voor jonge scholieren. En voor de wat oudere scholieren is er dit jaar een talent stage, waar muziektalenten kunnen laten horen wat ze in huis hebben. JazzBoZ is op 2, 3 en 4 juni.

De belangrijkste uitdaging voor JazzBoZ blijft natuurlijk het leveren van topmuzikanten om er een echt jazzfeest van te maken. “En dat is ook dit jaar weer goed gelukt!”, vindt de organisatie. “Zo reist de Zweedse sopraan saxofonist en zangeres Nanna Carling af naar Bergen op Zoom, waar zij op vrijdag, zaterdag en zondag op verschillende plekken swingende jazz laat horen.” En op zaterdagavond is er op de Grote Markt een optreden van Michelle Davids and the True Notes. “Je kunt ze ook wel kennen van uitzendingen van de Olympische Spelen van 2022. Wereldwijd spelen ze momenteel uitverkochte shows.”

Van salsa tot soul

Fluitist Ronald Snijders brengt zaterdag juist weer rustige jazzmuziek naar het festival. Hij won daarmee in 2022 de Boy Edgarprijs. Voor de liefhebbers van salsa en latin is er op zondag de Cubop City Big Band. En de afsluiter van JazzBoZ is de soulzanger Steffen Morrison.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een streetparade, waarbij orkesten door de Bergse binnenstad trekken. Dat doen ze op zaterdagmiddag. JazzBoZ is dit jaar van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni. Het volledige programma van JazzBoZ vind je binnenkort op de website van het festival. Daar staat nu nog het programma van vorig jaar.

Lees ook: Schoolconcert leert Bergse kinderen over jazz, tijdens swingende aftrap JazzBoZ