Bergen op Zoom

Fietsen mag voortaan in binnenstad Bergen op Zoom

Foto: gemeente Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In de binnenstad van Bergen op Zoom krijg je voortaan geen bekeuring meer voor fietsen in het voetgangersgebied. Zolang je maar rekening houdt met de mensen die daar lopen.

De gemeente Bergen op Zoom is woensdag een proefproject begonnen. De komende vier maanden mag je fietsen in het voetgangersgebied in het centrum. Alleen tijdens de weekmarkt en evenementen blijft het verboden. De slogan voor de actie is ‘Fietsen in de binnenstad mag, gewoon op je gemak’. Wethouder Patrick van der Velden gaf, samen met een groep raadsleden, het startsein voor de proef.

Rekening houden met elkaar

Het was in Bergen op Zoom altijd verboden overdag, tijdens de drukkere uren, te fietsen in de binnenstad. Daar trokken veel fietsers zich niets van aan, ook al liepen ze het risico een bekeuring te krijgen. Maar volgens de gemeente levert het fietsen geen problemen op, als iedereen maar rekening met elkaar houdt.

Bereikbare binnenstad

De gemeente Bergen op Zoom wil de binnenstad graag goed bereikbaar houden, vooral voor fietsers en voetgangers. De komende 4 maanden worden de resultaten van de fietsproef verzameld. Na 1 juli zal blijken of het fietsverbod in de Bergse binnenstad voorgoed verdwijnt, of dat de soepele regels toch weer worden teruggedraaid.