Bergen op Zoom

Fietser overleden na ‘bizar’ ongeval op Halsterseweg

Foto en bron: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Nieuwsdienst 112 Markiezaten spreekt van een “bizar ongeval”, dat maandagmiddag plaatsvond op het Bergse deel van de Halsterseweg. Een fietser, een 72-jarige man uit Bergen op Zoom, raakte erdoor ernstig verwond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De fietser is rond 16.15 uur aangereden door een automobilist die op de parallelweg  reed. De wagen van deze bestuurder reed achteruit een tuinmuurtje om en doorkruiste de groenstrook die beide wegen gescheiden houdt. Daardoor werd het slachtoffer op het rijwiel geraakt. De auto eindigde aan de overzijde van de straat tegen een geparkeerde personenwagen. Die klap was zo hard dat deze, door een voortuin heen, op een oprit van een garage terecht kwam.

Traumateam rechtsomkeer

In eerste instantie was een traumateam uit Amsterdam onderweg maar dat werd weer afbesteld. Ambulancemedewerkers hebben de fietser eerst ter plekke verzorgd en vervolgen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is later die dag aan zijn verwondingen overleden, laat een woordvoerder van de politie weten.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Zowel de auto van de bestuurder als het geparkeerde exemplaar zijn door een bergingsbedrijf opgehaald.