Bergen op Zoom

Automobilist rijdt door na botsing, omstander stompt agent in gezicht

Op donderdag 16 maart 2013 reed een bestuurder door na een aanrijding in Bergen op Zoom. Toen een agent de verdachte later wilde arresteren werd hij door een omstander in het gezicht geslagen. Foto: 112markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een agent is donderdagavond door een omstander in zijn gezicht gestompt, toen hij een verdachte wilde arresteren in Bergen op Zoom. De verdachte zou kort daarvoor een ongeluk hebben veroorzaakt en zijn doorgereden. De politie heeft allebei de mannen gearresteerd.

De problemen begonnen donderdag rond 22.30 uur. Op de kruising van de Markiezaatsweg met de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom reed een auto frontaal op een verkeerslicht. Maar volgens een getuige had iemand anders het ongeluk veroorzaakt. Die automobilist reed na de botsing door, zonder te controleren hoe de drie inzittenden van de andere auto er aan toe waren. Dat waren een vrouw van 19, een meisje van 16 en een jongen van 13. De vrouw en het meisje zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De jongen is daar zelf naar toe gegaan.

Afgevallen kentekenplaat leidt naar verdachte

De ravage was flink. Brokstukken van de auto’s en het verkeerslicht lagen meters ver verspreid. Omstanders zagen tussen de brokstukken ook de kentekenplaat van de gevluchte auto. Dankzij die kentekenplaat en de verhalen van getuigen, kon de politie de auto snel terugvinden. En ook de man die waarschijnlijk achter het stuur zat. Agenten vonden hem op de Van Wamelweg in Bergen op Zoom.

Omstander stompt agent in gezicht

De verdachte is een man van 22 uit Bergen op Zoom. Hij is gearresteerd en zit nog vast. Zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek. Bij zijn arrestatie werd het onrustig en werd een agent geslagen. “Op de Van Wamelweg ontstond een opstootje tussen mensen die betrokken waren, of zich betrokken voelden, bij de eerdere aanrijding,” aldus de politie. “Agenten probeerden dit in de kiem te smoren. Een van de vechtersbazen vond het hierop nodig een agent in het gezicht te stompen.”

Ook deze man is gearresteerd. Het bleek te gaan om een man van 27 uit Bergen op Zoom. Hij zit nog vast voor verhoor. De gestompte agent doet aangifte van mishandeling. Er zijn beelden gemaakt met een bodycam en die worden bewaard voor het onderzoek. De politie gaat ook nog praten met de drie tieners uit de aangereden auto.