West-Brabant

Flinke sneeuwval in West-Brabant leidt tot problemen op weg en spoor

Foto: Shutterstock

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Het sneeuwt in West-Brabant. Door de flinke sneeuwval, is er daardoor vanochtend veel langzaamrijdend verkeer op de wegen. Ook treinreizigers zijn de dupe van de gevallen vlokken. Voor Noord-Brabant en Limburg geldt code oranje tot in de middag.

‘In het midden en zuiden van het land is het plaatselijk glad door sneeuw’, waarschuwt de ANWB. Rijkswaterstaat heeft het over ‘gevaarlijke rij-omstandigheden’ in Noord-Brabant, als gevolg van de sneeuwval.

Zo is een vrachtwagencombinatie vanwege het gladde wegdek geschaard, op de A58 tussen Bergen op Zoom en Breda. Daardoor staat er momenteel een file van ruim achttien kilometer en is de toerit naar industriegebied Vosdonk bij Etten-Leur dicht.

Meerdere wisselstoringen

Ook mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, ondervinden problemen. Zo heeft ProRail momenteel te maken met meerdere wisselstoringen bij het station van Roosendaal. Waar de vertraging vanochtend eerst nog tot 10.45 zou duren, rijden er nu tot zeker 12 uur geen treinen van en naar Roosendaal.

Daarnaast staakt het streekvervoer nog steeds, waardoor de alternatieve reismogelijkheden beperkt zijn. Er worden stopbussen ingezet van station Roosendaal naar station Bergen op Zoom.

Lees ook: Donderdag en vrijdag geen bussen: wederom landelijke staking streekvervoer