Roosendaal

Fotograaf Robin heeft de grootste sterren voor zijn lens, nu worden zijn foto’s geveild

Paul Joachems Paul Joachems

De Roosendaalse fotograaf Robin Looy heeft een bijzondere nieuwe missie: ‘Het Portret Project’. Robin haalt bekende artiesten van over de hele wereld voor zijn lens. De foto’s worden vervolgens, mét handtekening van de artiest zelf, geveild voor het goede doel.

Voor Robin ligt de focus bij fotografie op concerten en bruiloften. “Ik ben allround kun je eigenlijk wel zeggen. Ik doe heel veel concerten en festivals, daar ben ik uiteindelijk mee begonnen. Bruiloften, maar ook uitvaarten en productshoots. Dus ik ga eigenlijk wel alle kanten uit. Maar concerten, festivals, evenementen en bruiloften dat is wel mijn hoofddoel.”

Prijs voor mooiste trouwfoto

Begin deze maand won hij een Masters of Wedding Photography Award. Dit is een prestigieuze prijs voor professionele trouwfotografen in de Benelux. Zijn winnende foto maakte hij in de kerk in Welberg. “De kerk stond al een tijdje leeg, en het bruidspaar wist wie de sleutels had. We hadden de kerk die dag dus voor onszelf! De rookmachine ging mee, en we maakten er een te gekke shoot.”

De foto waar Robin een Masters of Wedding Photography Award voor kreeg © Robin Looy
De foto waar Robin een Masters of Wedding Photography Award mee won (© Robin Looy)

Beroemdheden op de foto

Op de vele festivals en concerten waar hij als fotograaf te vinden is krijgt hij regelmatig bekende artiesten voor zijn lens. “Kiss, Metallica, Sting, Jan Rot, Linkin Park en noem maar op. Ik denk dat ik ze bijna allemaal wel geschoten heb. De Rolling Stones binnenkort. Dus het lijstje gaat door.” Als hij een fotoshoot met de artiesten zelf heeft ontmoet hij deze artiesten ook daadwerkelijk. “Maar veel ook niet. Er zijn ook vaak shows waarbij ik alleen maar live schiet en dan ontmoet je ze niet. Dan doe je je werk en laat je ze met rust in de kleedkamer. Want uiteindelijk zijn zij ook aan het werk.”

Project voor het goede doel

Robin is gestart met ‘Het Portret Project’ dat hij doet voor de stichting No Guts No Glory. “Een stichting waar ik mijn hart aan verloren heb. Die stichting zorgt voor de laatste wensen van mensen met kanker en hun mantelzorgers. Die staan altijd in het teken van muziek. En aangezien ik als concertfotograaf daar heel erg druk mee bezig ben heb ik besloten om daar een project voor te starten.”

Enkele foto's van Het Portret Project
Een aantal foto’s van Het Portret Project

Gesigneerde foto

De foto’s van het project zijn live foto’s maar ook geposeerde foto’s. “Juist die geposeerde foto’s dat is het grote project. Dan ga ik gewoon artiesten af, ik schiet een foto van ze, er wordt ook maar één foto afgedrukt. Die foto wordt gesigneerd door de artiest en die wordt dan geveild.” Robin vertelt dat het project goed loopt op dit moment. “De eerste live foto’s staan er al op en zijn al verkocht. Nu zijn de eerste portretten ook geschoten en daarvan zijn de eerste ook al verkocht.” Over wie Robin nog graag een keer voor zijn camera wil krijgen voor dit project kan hij kort zijn. “Ik heb genoeg mensen op mijn wensenlijst staan. Maar bijvoorbeeld een Mick Jagger van The Rolling Stones, waarom niet? Ik ga dit gewoon proberen.”

Meer informatie over ‘Het Portret Project’ is te vinden via Instagram.