Bosschenhoofd

Free Your Mind: geen twijfel dat technofestival doorgaat

De opbouw van Free Your Mind, afgelopen jaar.

Herbert Kats Herbert Kats

Organisator Arno van der Star is er in februari zelf bij als de bevolking van Bosschenhoofd kan reageren op zijn plannen voor het technofestival Free Your Mind. “Ik wil luisteren en hoop tips te krijgen hoe het beter kan.” Het technofeest staat voor 26 en 27 april op het programma.

Locatie van het festival is Breda International Airport (Seppe). Free Your Mind mikt dit jaar op in totaal circa 70.000 bezoekers. Afgelopen jaar waren dat er op één dag zo’n 27.000. De organisator is geen moment beducht dat zijn festival nog in gevaar komt. “De artiesten zijn geboekt. Neem van mij aan: het gaat zeker door.”

Van der Star benadrukt dat hij de bevindingen na de bewonersavond in Bosschenhoofd ter harte zal nemen. “Je hebt altijd beroepsklagers. Maar ook die nemen we serieus.”

‘Sein veilig’

De organisatie wil de input van bewoners gebruiken om zo nodig de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. “Maar ik heb al lang een sein veilig van de gemeente. We zijn sinds juni bezig. Het evenement gaat alleen niet door als de plannen niet oké zijn.” Daarvan is volgens Van der Starr, zelf inwoner van de gemeente Halderberge, geen sprake.

Eigenlijk had de organisatie meteen na het vorige festival willen terugblikken. “Maar het viel reuze mee”, klinkt het over negatieve reacties. Om te benadrukken dat hij klachten wil voorkomen kijkt de organisator vooruit: “Op vrijdag- en zaterdagavond stoppen we om 23.00 uur.”

Toetsing

De gemeente Halderberge meldde eerder dat er een grondige toetsing komt van de plannen. Nu laat woordvoerder Marjolein Bömer weten: “We verwachten pas eind februari/begin maart meer te kunnen vertellen of de vergunning daadwerkelijk verleend wordt.”

Behalve dat de omwonenden worden geraadpleegd komt er nog intensief overleg met de hulpdiensten. Bömer tekende al aan dat de gemeente zekerheid wil dat die een evenement van een dergelijke schaal aan kunnen.

Lees ook: Twee dagen technofeest op Seppe ‘absoluut niet zeker’