Putte

Fruitmandjes voor senioren en puzzeltocht met lekkers voor gezinnen

Foto: © Stichting Carnaval De Grensneus

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Ook in Putte komen de prins en zijn gevolg dit jaar natuurlijk niet langs tijdens een carnavalsoptocht. Maar in Put en Buntland hebben ze het omgedraaid: je kunt daar tijdens de leutige speurtocht zelf langs Prins Fred dun Jirste en zijn gevolg lopen. En dan krijg je nog wat lekkers ook. Het is één van de onderdelen van het alternatieve carnaval in Putte. De prins gaat ook nog fruitmandjes afgeven bij de ouderen. De rest van het programma is online.

Door: Bianca van Vugt

Carnaval in Put en Buntland begint dit jaar op Facebook. Prins Fred dun Jirste en zijn gevolg kunnen de intocht dit jaar natuurlijk niet groots vieren. Ook in Putte hebben ze vanwege de coronacrisis het carnaval anders moeten indelen. Daarom kun je de intocht deze keer online bekijken. Stichting Carnaval De Grensneus zet op zaterdag 13 februari een filmpje over de intocht op de Facebook-pagina van Put en Buntland.

Onderweg lekkers oppikken tijdens speurtocht

De stichting heeft de optocht op zondag 14 februari vervangen door een puzzelspeurtocht. De speurtocht loopt langs dezelfde route als de optocht. En de stichting hoopt dat alle deelnemers verkleed meelopen. In andere dorpen kun je soms dagenlang meedoen aan de speurtochten, maar in Putte is het maar één middag. En dat heeft een goede reden: de prins en zijn gevolg zijn er namelijk heel de middag bij.

De prins is namelijk graag onder de mensen tijdens carnaval. En dan kan hij meteen mooi een aardigheidje uitdelen. “Er staan tenten buiten waar wij wat lekkers uitdelen,” vertelt Prins Fred dun Jirste. “Dan krijg je bij mij bijvoorbeeld een pakje drinken en bij onze Nar een zakje chips. Allemaal keurig volgens de coronaregels natuurlijk.” Je kunt de verklede puzzelspeurtocht lopen tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Boerenmaaltijd, bingo en fruitmandjes voor ouderen

Maandag is in Put en Buntland altijd de dag voor de senioren. “Bij het bejaarde tehuis is er intern één boerenmaaltijd met daarna een carnavals bingo,” laat Stichting Carnaval De Grensneus weten. “De prins zal dan op afstand de prijsjes komen afgeven en fruitmandjes, zodat de de bewoners een gezellige middag hebben met elkaar.”

De afsluiting van het carnaval in Putte is op dinsdag weer gewoon online. De stichting maakt dan op Facebook bekend wie de winnaar is van de verklede puzzelspeurtocht. En ook de winnaar van het best versierde raam wordt dan bekend gemaakt. In de Facebook-groep van Put en Buntland kun je al bekijken wie je concurrenten zijn, want er staan al aardig wat foto’s op van carnavaleske ramen en vensterbanken.