Bergen op Zoom

F!TFabriek start met nieuwe sportstimuleringsprojecten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De F!TFabriek in Bergen op Zoom start dit najaar naast Sjors Sportief met twee nieuwe sportstimuleringsprojecten: Try Out en The Comeback Kids. Met de projecten wil de F!TFabriek naast basisschoolleerlingen ook middelbare scholieren en jong volwassenen aan het sporten krijgen.

Sjors Sportief is inmiddels een begrip op de basisscholen in de gemeente Bergen op Zoom. Het project gaat op 9 oktober alweer het zesde seizoen in. Met Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen op laagdrempelige wijze kennismaken met sport en beweging. Door deel te nemen aan gratis trainingslessen kunnen kinderen kijken of ze de sport leuk vinden en lid willen worden van een vereniging.

Try Out

Maar de F!TFabriek wil naast de basisschoolleerlingen ook de middelbare scholieren en jong volwassenen bereiken. Daarom wordt dit jaar gestart met de projecten Try Out en The Comeback Kids. “Met sportstimuleringsprogramma Try Out willen wij de middelbare scholieren activeren. Deze doelgroep kenmerkt zich landelijk als grootste uitstromer met betrekking tot sport en bewegen”, vertelt Roel van Tiggelen van de F!TFabriek.

Try Out is te vergelijken met Sjors Sportief, maar richt zicht op middelbare scholieren. “Vanaf 9 oktober kunnen leerlingen zich via www.try-out.nu inschrijven voor het beschikbare aanbod.”

The Comeback Kids

In november start het project The Comeback Kids. Bergen op Zoom is de eerste gemeente in Nederland die met dit project gaat werken. The Comeback Kids tracht jong volwassenen van 18 t/m 30 jaar in beweging te krijgen. Van Tiggelen: “Uit onderzoek blijkt dat de liefde voor bewegen en sporten daar zeker aanwezig is, maar men het vaak lastig vindt om te combineren met werk en privé. Daarnaast weet men vaak niet waar men terecht kan.”

Vanaf 30 november is het mogelijk in te schrijven voor The Comeback Kids via www.thecomebackkids.nl. Van Tiggelen roept daarnaast sportaanbieders in de gemeente Bergen op Zoom op hun aanbod toe te voegen via www.sportstimulering.nl.