Bergen op Zoom

GBWP en BVB willen nu écht werk van parkeerproblemen Bergse binnenstad

Al in juni 2021 heeft GBWP raadsvragen gesteld over parkeeroverlast in de Bosstraat.

Han Verbeem Han Verbeem

De raadspartijen Belang van Bergen op Zoom (BVB) en GBWP willen dat het college nu écht werk maakt van de aanpak van parkeerproblemen in de Bergse binnenstad. Dat schrijven raadsleden Maikel de Bekker (BVB) en Arjan van der Weegen (GBWP) in een gezamenlijke brief aan het college van B&W. Vooral in de avonduren hebben binnenstadsbewoners overlast van verkeerd geparkeerde wagens en busjes, constateren beide raadsleden. Ze pleiten voor snelle actie: “We moeten wachten tot hulpdiensten hinder ondervinden bij een calamiteit.”

De twee raadsleden zijn eerder deze week aangesproken door een bewoner van de binnenstad. Vooral tijdens de uren “dat er geen BOA’s meer rondlopen” zou er sprake zijn van parkeeroverlast, schrijven de politici. “Deze inwoner maakt zich ook grote zorgen over grote werkbussen die geparkeerd staan in het vierkantje, waardoor hulpdiensten niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben te passeren.” Maar ook constateren de briefschrijvers andere problematiek in de Bergse binnenstad, zoals “toenemende overlast van zwervers, bedelaars en verslaafden.” Zowel inwoners als bezoekers worden volgens De Bekker en Van der Weegen steeds vaker lastiggevallen. De twee zouden zelf zijn lastiggevallen “door een persoon die om geld kwam vragen.”

Verzinkbare paaltjes

Het is niet voor het eerst dat Bergse politici, onder meer van GBWP, bij het college aan de bel trekken over parkeeroverlast in de binnenstad van Bergen op Zoom. De her en der geparkeerde auto’s bij snackbars aan de Potterstraat en Bosstraat zijn al langer reden voor ergernis. GBWP en BVB willen van het Bergse college weten wat er gedaan is om deze overlast tegen te gaan. Ook zijn er bij het vierkantje zogeheten pollers geplaatst, verzinkbare paaltjes in het wegdek. “Doen deze nog dienst tegen bijvoorbeeld parkeeroverlast”, vragen de twee raadsleden in hun brief. Ze willen van het college binnen dertig dagen antwoord op hun vragen.