Bergen op Zoom

GBWP verbaasd over geplande opheffing Vraagwijzer Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Politieke partij GBWP in Bergen op Zoom is verbaasd over de plannen om Vraagwijzer op te heffen. Vraagwijzer zou overgenomen worden door welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep. GBWP wil weten hoe het kan dat de gemeenteraad niets van de plannen weet.

Vraagwijzer is een samenwerkingsverband tussen onder andere gemeente, welzijnorganisaties, zorginstellingen en woningstichtingen. Mensen kunnen er onafhankelijk advies krijgen over zaken als welzijn, zorg, wonen en geld.

Opheffingsvergadering

De GBWP heeft opgevangen dat Vraagwijzer wordt opgeheven en wordt overgenomen door WijZijn Traverse Groep. Het proces zou al lopen sinds april 2018. Er zou op 31 januari zelfs al een opheffingsvergadering gepland hebben gestaan. Maar die zou niet door zijn gegaan. De politieke partij snapt niet waarom de gemeenteraad niet is ingelicht. Reden om vragen te stellen aan burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom.

Logge organisatie

De partij wil weten waarom Vraagwijzer moet worden opgeheven, wat de gevolgen zijn voor het personeel en de vrijwilligers, wat het gaat kosten en wat de gevolgen zijn voor de klanten. GBWP is bovendien bang dat de dienstverlening van Vraagwijzer slechter wordt bij WijZijn Traverse Groep en dat het een logge organisatie wordt.

Snel antwoord

GBWP stelt verder nog vragen over andere organisaties. De partij wil weten of opheffing van Vraagwijzer ook gevolgen heeft voor bijvoorbeeld het WMO loket en de stichting Leergelden. GBWP wil snel antwoord van burgemeester en wethouders. Zodat er, als de antwoorden daar aanleiding toe geven, alsnog een debat gevoerd kan worden in de raadscommissie Mens en Maatschappij.