Bergen op Zoom

GBWP vraagt om onderzoek naar onveilige Huijbergsebaan

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op zaterdag 28 mei vond op de Huijbergsebaan een dramatisch ongeval plaats, waarbij een 16-jarige scooterrijder om het leven kwam. De politieke partij GBWP wil een onderzoek dat vaststelt of deze weg wel veilig genoeg is.

Raadslid Patrick van der Velden en burgerlid Burak Şahin roepen het nieuwe Bergse college op om de verkeerssituaties op en langs de Huijbergsebaan eens kritisch tegen het licht te houden. De jongeman op zijn scooter werd op een oversteekplaats aangereden, met dodelijk gevolg.

‘Racebaan’

De twee politici geven aan het ongeval en de gevolgen ervan te betreuren maar daar moet het niet bij blijven, vinden ze. Ze noemen de betreffende weg een “soort van racebaan, waarbij automobilisten zich doorgaans niet houden aan de gestelde snelheidslimiet van 60 kilometer per uur.” Volgens de GBWP is 80 hier ook geen uitzondering. “Ernstig en zorgelijk”, voor een oversteek waar scooters en nog veel meer fietsers gebruik van maken.

Snel verbeteren

Het college wordt gevraagd om cijfers van het aantal incidenten in de afgelopen vijf jaar. Maar ook hoe B en W tegen de situatie ter plaatse aankijkt. Van der Velden en Şahin willen weten of er, door een onderzoek in te stellen, naar verbetering van de verkeersveiligheid gekeken kan worden. Als dat tot de mogelijkheden behoort, ziet hun fractie de uitkomsten en vooral de verbeterpunten met belangstelling tegemoet. Liefst op korte termijn.

Lees ook: Jongen (16) komt om het leven bij scooterongeluk in Bergen op Zoom