Bergen op Zoom

GBWP vreest verloedering flats Plejadenlaan en Wierlaan

Plejadenlaan in Bergen op Zoom (foto: © Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De GBWP maakt zich zorgen over het gevoel van verloedering en onveiligheid bij de flats aan de Plejadenlaan en Wierlaan in Bergen op Zoom. De partij stel hierover vragen aan burgemeester en wethouders.

De GBWP krijgt meldingen van bewoners van sommige flats over nieuwe bewoners. Volgens de partij waren de flats vooral bedoeld voor oudere bewoners. Maar er zouden steeds vaker mensen komen wonen, die allerlei problemen hebben. “Er heerst als gevolg hiervan een toenemend gevoel van verloedering en onveiligheid bij de bewoners en zij zouden graag willen dat hier actie op wordt ondernomen,” aldus de GBWP.

Recht op uitleg

De partij vraagt of burgemeester en wethouders de situatie ter plekke kennen. En of ze ook vinden dat de situatie in de flats snel verbeterd moet worden. “Wij maken ons zorgen over de gevolgen van deze koerswijziging mbt de genoemde complexen en wij vinden dat de bewoners recht hebben op uitleg, duidelijkheid over de extra begeleiding die er nodig is om dit proces in goede banen te leiden en dat ze een vast, goed bereikbaar, aanspreekpunt krijgen bij meldingen van overlast en/of onveiligheid,” laat de GBWP weten.

Mooie buurt die leefbaar moet blijven

De GBWP wil de buurt rond de flats leefbaar houden: “Temeer daar de wijk Warande-Oost een op zichzelf mooie buurt is, die echter wel ook de nodige aandacht heeft gevraagd in de afgelopen jaren op het gebied van leefbaarheid.” Eind 2017 was er in de buurt veel overlast van jongeren. Bewoners werden bedreigd, er werden ruiten in gegooid en met oudjaar werden mensen bekogeld met vuurwerk en werd een auto in brand gestoken. Die problemen zijn begin 2018 opgelost en sindsdien is het rustig in de wijk.