Roosendaal

Gearresteerde Roosendaler zou zijn eigen huis in brand hebben gestoken

Vijf brandweermensen in de voortuin van een uitgebrand rijtjeshuis en twee van hen kijken via het kapotte raam naar binnen

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft een man van 40 uit Roosendaal gearresteerd. Hij zou zijn eigen woning in brand hebben gestoken. Op de Cipresberg in Roosendaal is dinsdagavond een huis uitgebrand. De bewoner van het huis is later op de avond in Oud-Gastel gearresteerd. Hij was onder de invloed van drugs.

De brandweer moest dinsdag rond 21.00 uur uitrukken voor een woningbrand aan de Cipresberg in Roosendaal. Met twee blusvoertuigen en een hoogwerker was het vuur snel onder controle. Maar de brandweer moest nog wel een tijdje nablussen. Het huis raakte zwaar beschadigd, maar er raakte niemand gewond. De brandweer heeft het huis van de buren geventileerd om de rook er uit te krijgen.

Er was het vermoeden dat de bewoner zelf het huis in brand had gestoken. “Hij zou vervolgens het pand hebben verlaten en zijn weggereden,” laat de politie weten. De Roosendaler is later op de avond teruggevonden in Oud-Gastel. Daar is hij  gearresteerd. De politie heeft de verdachte een drugstest laten doen. Daaruit bleek dat hij onder invloed kon zijn van cocaïne. Daarom is er een arts bijgehaald om een bloedtest af te nemen. De Roosendaler zit nog vast voor verder onderzoek.