Bergen op Zoom

Gebouw-T opent inschrijving voor nieuwe T-Strijd

De band Moonbeast won in 2019 de T-Strijd © Erwin Klomp/Gebouw-T

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Gebouw-T heeft de inschrijving geopend voor T-Strijd 2020. Bands uit West-Brabant, Zeeland en de regio Antwerpen kunnen zich tot 1 november aanmelden. De T-Strijd begint in januari 2020.

De T-Strijd is een bandwedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Voor beginnende bands is het dé kans om voor een groot publiek te spelen. Daarnaast kunnen ze toffe prijzen winnen, zoals studiotijd en een optreden in Gebouw-T.

Inschrijven

Bands uit West-Brabant en Zeeland kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.gebouw-t.nl/t-strijd. Bands uit de regio Antwerpen kunnen zich aanmelden via het platform Vi.be. Inschrijven kan tot 1 november. Daarna kiest een jury de bands uit die mogen deelnemen aan de voorrondes. De deelnemende bands worden geselecteerd op originaliteit, creativiteit, samenspel, technische vaardigheden en uitstraling. Ook moet de band eigen muziek maken.

De voorrondes van de T-Strijd starten in januari 2020. Vorig jaar ging de Vlaamse rockband Moonbeast er met de winst vandoor. De Tilburgse band PsySo kreeg de publieksprijs.