Wouw

Gebruikers Sporthal De Omganck in Wouw staan weer in de kou

Sporthal De Omganck in Wouw, een van de sporthallen waar Sportfondsen verantwoordelijk is voor het beheer.

Sporthal De Omganck in Wouw, één van de sporthallen waar Sportfondsen verantwoordelijk is voor het beheer.

Kitty Joachems Kitty Joachems

Daar sta je dan, in je sportkleding, in de kou en in het donker voor een gesloten sporthal. Het overkwam de afgelopen weken een aantal leden, waaronder kinderen, van Handbalvereniging Heerle. En ook vorig jaar was het meerdere keren raak. De VLP stelde er toen vragen over en doet dat nu opnieuw. “De maat is vol”, zegt Eric de Regt namens zijn partij. “Dit is reden om de noodklok te luiden.”

Vorig jaar antwoordde de gemeente aan de VLP dat Sportfondsen het beheer van De Omganck nog niet zo lang daarvoor had overgenomen. De gemeente sprak van opstartproblemen in combinatie met overmacht door een stroomstoring. Ook toen waren er verschillende klachten over het beheer. Met als dieptepunt het moment waarop de handballers hun tegenstanders moesten terugsturen naar Limburg.

Hangjongeren

Maar ook nu, een jaar later, zijn er klachten. En die gaan niet alleen over het niet of te laat opengaan van de sporthal. De Omganck is de laatste tijd, ook tijdens openingsuren, vaak onbeheerd. Daardoor ontstaat er volgens de klagers last van hangjongeren die overlast veroorzaken en vernielingen aanbrengen. Klagen bij de gemeente en bij Sportfondsen heeft tot nu toe geen effect gehad.

Gesprekken

De Regt vraagt namens de VLP aan de gemeente of zij op de hoogte zijn van de recente klachten. Hij verwijst in zijn schrijven ook naar het antwoord van vorig jaar. Daarin stelt de gemeente elk half jaar in gesprek te gaan met Sportfondsen. “Zijn de klachten in dit gesprek aan bod gekomen?”, vraagt De Regt.

Opheldering en beterschap

In zijn brief vraagt hij of afspraken contractueel zijn vastgelegd. “Wat staat er opgenomen in het contract bij het niet nakomen van aangegane verplichtingen?” Tot slot vraagt hij welke garantie de gemeente kan geven dat de aanleiding voor de klachten stopt. “Blijkbaar heeft men nog niet geleerd van de vorige klachten. Daarom stel ik namens VLP Roosendaal deze vragen. Om opheldering en beterschap”, aldus De Regt.

Lees ook: Gemeente wijdt problemen sporthal De Omganck aan opstartfase SFR