Wouw

Geen achterstallig onderhoud aan skatebaan in Wouw

Twee blauwe ramps aan weerszijde van de skatebaan aan de Blomakker in Wouw

Foto: © VLP Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Er is geen achterstallig onderhoud aan de skatebaan in Wouw. Dat antwoordt wethouder Inge Raaijmakers op vragen van de VLP. De gemeente weet dat er schade is aan de skatebaan. Dat is op 8 maart doorgegeven aan een aannemer. En die zal de baan zo snel mogelijk herstellen.

De VLP is blij dat de gemeente de skatebaan aan de Blomakker in Wouw laat repareren. Raadslid Eric de Regt maakte zich twee weken geleden zorgen over de roest en de gaten in de baan. Volgens hem lopen kinderen hierdoor een groter risico om te vallen of gewond te raken. De VLP vroeg zich zelfs af, of de gemeente wel vaak genoeg onderhoud uitvoert aan speeltoestellen.

Wethouder Inge Raaijmakers benadrukt dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. “Ieder jaar worden de speeltoestellen gekeurd. De skatebaan is geen uitzondering en wordt net als ieder ander speeltoestel behandeld en dus gekeurd,” schrijft ze aan de VLP. Dat verbaast De Regt: “Wel vreemd dat hij dan nu ineens doorgeroest is op 1 jaar tijd.”

De VLP heeft ook gewezen op de kapotte verlichting bij de skatebaan aan de Blomakker. Daar staat nog niets over in de antwoorden van de wethouder. “Dat gaan we dus aanvullend vragen,” aldus De Regt.

Lees ook: Roest en gaten in skatebaan Wouw verhogen het risico op ongelukken