Roosendaal

Geen hondenlosloopgebied in Roosendaal: ‘Niet realiseerbaar’

Foto: Artem Beliaikin - Pexels

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Er komt voorlopig geen hondenrecreatiepark met picknicktafels en een trimparcours in Roosendaal. Dat meldt het college van B&W na vragen vanuit de PvdA-fractie. ‘Het is op dit moment hoogst onwaarschijnlijk.’

Raadslid Paul Klaver vroeg het college of er een omheind hondenlosloopgebied kon komen in de gemeente Roosendaal. Zo richtte Staatsbosbeheer op de Veluwe al enkele losloopgebieden in.

Onaannemelijk

In Roosendaal zijn de mogelijkheden ‘op dit moment zeer beperkt en hoogst onwaarschijnlijk’. De gemeentelijke gronden zijn namelijk niet groot genoeg voor een hondenlosloopgebied, blijkt uit een inventarisatie.

Het college ziet overigens wel voordelen van een hondenrecreatiepark. Hondenbaasjes uit de regio krijgen op die manier namelijk de nodige beweging. Toch is het plan op dit moment ‘zeer onaannemelijk’.

Veel potentiële locaties zijn namelijk niet van de gemeente. Die moeten dan opgekocht worden van de huidige eigenaar. Dat brengt, vanwege de grootte van de mogelijke hondenlosloopgebieden, veel kosten met zich mee. Daarnaast moeten planten en dieren beschermd blijven. Volgens het college is het plan daarom vooralsnog niet te realiseren.