Bergen op Zoom

Geen intocht Sinterklaas, wél een speciaal tv-programma

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vanwege alle coronamaatregelen is het Sinterklaasprogramma dit jaar behoorlijk aangepast in Bergen op Zoom. De intocht, lampionnenoptocht en het Muziekspektakel gaan niet door. Wel zijn er alternatieven bedacht om de Bergse kinderen toch zo veel mogelijk te trakteren op een mooi kinderfeest.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

De anderhalve meter gooit ook bij de Sinterklaasactiviteiten roet in het eten. Geen grote evenementen dus en ook minder toegestane bezoekers bij de shows in schouwburg De Maagd. In plaats daarvan meer online en Sint op tv, en een weekend met een alternatief programma.

Speciaal tv-programma

Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom zet alles op alles om ook dit jaar iets moois weg te zetten. Kinderen kunnen op de zaterdag waarop normaal gesproken de intocht plaats had gevonden kijken naar een speciaal tv-programma van Streekomroep ZuidWest. Hierin wordt de Sint op vrolijke wijze welkom geheten in Bergen op Zoom. Daarna worden ook de scholen betrokken bij verschillende activiteiten, gedurende de opeenvolgende weken.

Minder kaarten voor theater

Voorzitter Daan Touw, van de organiserende stichting, vertelt dat er wel weer drie voorstelling komen in theater De Maagd. Vanwege de ook hier geldende coronamaatregelen zijn er echter veel minder kaarten verkrijgbaar, daarom wordt in het weekend erna nog een alternatief programma gepresenteerd. Wat dat precies wordt blijft nog even een verrassing. Touw meldt dat het daar niet bij blijft. De Sint heeft meer surprises in petto, die de komende maanden bekend gemaakt gaan worden.

Volg vooral de Facebookpagina’s van Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom en ZuidWest Update als je op de hoogte wilt blijven.

Lees ook: Zo zien in Bergen op Zoom de Pieten er voortaan uit