Wouw

Geen Truckrun Roosendaal in 2024: ‘Geen andere mogelijkheden’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er is in 2024 geen Truckrun Roosendaal, dat maakte de organisatie bekend via Facebook. De Truckrun wordt altijd georganiseerd op de zaterdag in de week van Koningsdag, maar aankomend jaar valt Koningsdag op deze zaterdag. “We hebben gekeken naar andere locaties en datums, maar het gaat echt niet.”

Mensen reageren teleurgesteld op het nieuws. “Wat onwijs zonde. Ze kijken er zo naar uit, en na corona zo waardevol dat het weer mocht. En dan komend jaar niet, heel jammer”, reageert iemand. “En andere datum geen optie? Heel jammer! Ik kijk er altijd naar uit om bij jullie te rijden en de blije gezichten te zien”, reageert een ander.

Geen andere opties

Maar nee, een andere datum is geen optie. En een andere locatie ook niet. “We hadden het wel bij De Stok willen doen, maar dat mag niet van de gemeente”, laat organisator Emil Jansen weten. “De locaties die zij ons aanbieden zijn te klein. En met het Atik Stadion hebben we geen fijne ervaring gehad, dus dat is ook geen optie.”

Het probleem zit hem in de verkeersregelaars. Of eigenlijk het gebrek daaraan. “Vanwege Koningsdag zijn zij op andere locaties nodig, en dat is begrijpelijk natuurlijk”, vervolgt Jansen. Er is nog even gekeken of het misschien de dag erna, op zondag, plaats zou kunnen vinden. “Maar ook dan zijn er nog veel wegafsluitingen waardoor we met de route in de knel komen. Het gaat gewoon echt niet lukken komend jaar.”

2025

Liefhebbers en deelnemers hoeven niet bang te zijn dat dit het einde van Truckrun Roosendaal is. “Nee hoor, dit is echt maar eenmalig. In 2025 zijn we gewoon weer terug in Wouw. Die locatie bevalt ons goed, de samenwerking met de Commerce is top. Daar hoeven mensen zich echt geen zorgen om te maken!”

Lees ook: Blije gezichten en luid gejuich tijdens TruckRun Roosendaal