Bergen op Zoom

Geldzorgen voor Koningsdag Bergen op Zoom, organisatie start crowdfunding

Koningsdag 2022 | Foto: Natasja van den Berg.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De organisatie van Koningsdag Bergen op Zoom zit met de handen in het haar. Ieder jaar is het al een uitdaging om het evenement financieel rond te krijgen, maar dit jaar is de nood écht hoog. Daarom is er een crowdfunding gestart. “We zitten echt op het randje.”

Er zijn zo’n tweehonderd bedrijven aangeschreven met het verzoek om te sponseren, vertelt voorzitter Natasja van den Berg. “Maar daaruit zijn maar vijf bedrijven gekomen die dit daadwerkelijk wilden.” Dat is wel een beetje te weinig, zeker omdat de organisatie het evenement graag gratis en toegankelijk voor iedereen wil houden.

We organiseren het altijd met zoveel liefde en plezier.

De nood is echt hoog. “We zitten op het randje. Zonder horeca-onderneemster Corrina Sozef van De Ruif, die de horeca regelt, hadden we Koningsdag niet kunnen vieren. Dan hadden we de boel echt af kunnen blazen.” En dat zou zonde zijn. “We organiseren dit met zoveel liefde en plezier.”

Er is een kleine subsidie vanuit de gemeente, maar dat is bij lange na niet genoeg. En een verhoging zit er ook niet in, weet Van den Berg. “Daar hebben we al gesprekken over gehad. Ze willen graag meedenken in de vorm van bijvoorbeeld een aanbevelingsbrief, maar niet op basis van financiën.”

We hopen door de crowdfunding wat meer rust te krijgen.

Daarom heeft de organisatie een crowdfunding opgezet. “Met iedere euro zijn we blij. We hopen door het opgehaalde geld wat lucht te krijgen, zodat we meer rust hebben. Iedereen die meehelpt en -denkt zijn we enorm dankbaar.”

Dit jaar komt er in ieder geval gewoon een koningsdagevenement in Bergen op Zoom. Maar wel in iets afgeslankte vorm. De markt bij de Blokstallen is er dit jaar bijvoorbeeld niet. En op het Wilhelminaveldje staat een grote tent, met daarin een wat kleiner podium. Updates over activiteiten die dag, worden gegeven via de facebookpagina van Koningsdag Bergen op Zoom.