Nispen

Gelukkig: Carnaval in Nispen is gered

Carnaval in Nispen.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is lang spannend gebleven: kan carnaval in Nispen nog gered worden? Door het opstappen van de Prins, Nar, Grote Boer, voorzitter, secretaris én een aantal leden dreigde het voortbestaan van het feest in gevaar te komen. De Nispenaren kunnen opgelucht adem halen, bijna alle vacatures zijn vervuld.

Stichting Carnaval Nispen stelde afgelopen voorjaar een strakke deadline: is er voor 1 juli geen nieuwe aanwas, dan houdt het op. “Maar we hebben een nieuwe voorzitter, Prins en Nar”, vertelt oud-voorzitter Jack Goorden opgelucht. “Ook hebben zich mensen aangemeld om te helpen met de organisatie. Al met al dus voldoende mensen om het carnaval in Aopelaand de komende jaren te behouden!” Een Grote Boer is er overigens nog niet. “Maar daar gaan we nog proberen invulling aan te geven.”

De stichting hanteerde de deadline vanwege de benodigde tijd om het feest voor te bereiden. “Want anders kom je in tijdnood om alles te regelen”, aldus de oud-voorzitter. De afgelopen maanden probeerde de stichting nieuwe leden te werven door oproepen te plaatsen op sociale media, te flyeren en door oproepen bij verschillende media. Met succes dus.

Lees ook: Vrees voor verdwijnen carnavalsfeest Nispen: ‘Het is erop of eronder’