Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom organiseert Brabant Veilig Week

Close-up verkeersbord met de tekst Let op! WhatsApp Buurt Preventie

Tijdens de Brabant Veilig Week staan verschillende thema's centraal, zoals bijvoorbeeld buurtpreventie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom organiseert samen met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant van 7 tot en met 13 oktober de Brabant Veilig Week. Tijdens deze week wil de gemeente inwoners en ondernemers meer bewust maken van verschillende veiligheidsthema’s.

Tijdens de Brabant Veilig Week staat elke dag een ander thema centraal, zoals bijvoorbeeld veilige buurt, cybercrime en brandveiligheid. Rondom deze thema’s worden verschillende activiteiten georganiseerd.

‘Crimineel ontbijtje’

Het doel is om de inwoners en ondernemers aan te laten sluiten bij bestaande maatschappelijke initiatieven, zoals buurtpreventies en wijkcommissies. De verschillende activiteiten spelen in op het thema van de dag. Zo kunnen horeca ondernemers zich aanmelden voor het ‘crimineel ontbijtje’ en jongeren kunnen aansluiten bij een brainstormavond over alcohol en drugs.

Aanmelden voor de activiteiten kan via [email protected]. Het volledige programma van de Brabant Veilig Week is terug te vinden op de website van de gemeente Bergen op Zoom.