Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom vraagt inwoners mee te denken over plaats van 71 laadpalen

Kaart: EVT Tools

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom kunnen aangeven waar ze graag een laadpaal willen voor het opladen van elektrische auto’s. Energieleverancier Vattenfall gaat er de komende twee jaar maximaal 71 plaatsen. De gemeente wil dat de plekken passen bij de wensen van de inwoners. Daarom is er een interactieve kaart waarop inwoners aan kunnen geven waar ze graag een laadpaal willen. Dat kan tot en met 31 juli.

De kaart van de gemeente Bergen op Zoom staat er kleurig bij: stekkers in beige, groen, roze en paars. De kleuren geven aan waar er al laadpalen staan, waar ze nu worden aangelegd, waar ze gepland staan en natuurlijk waar inwoners graag een laadpaal zouden willen. De gewenste plekken worden aangegeven met de beige stekkers. En de kaart staat er al helemaal vol mee.

Nog dit jaar moet duidelijk zijn waar laadpalen komen

Dat wil Bergen op Zoom ook graag. “De gemeente vindt het belangrijk dat deze locaties aansluiten bij de wensen van de inwoners. Daarom biedt zij de mogelijkheid om mee te denken,” aldus de gemeente. Ze heeft EVT Tools een interactieve kaart laten maken. Het is een kaart die meteen verandert als iemand iets toevoegt. Je kunt het dus zien als iemand anders al een laadpaal heeft aangevraagd voor jouw favoriete plek. Dat voorkomt dubbele aanvragen.

Inwoners kunnen op de kaart niet alleen aangeven waar ze graag een laadpaal zouden willen hebben, ze kunnen ook opmerkingen achterlaten. Dat kan tot en met 31 juli, want dan sluit de interactieve kaart. Vattenfall vergelijkt daarna haar eigen plannen met de aanvragen van inwoners. En kiest waar ze de 71 laadpalen gaat plaatsen. “Het is de bedoeling dat aan het einde van dit jaar bekend is waar alle laadpalen gaan komen,” aldus de gemeente. “Hierna gaat Vattenfall zo snel mogelijk aan de slag om de palen te plaatsen.”

Lees ook: Woensdrecht maakt zich op voor het massaal elektrisch rijden: ‘voorkomen dat het net overbelast raakt’