Hoeven

Halderberge start met controleren op permanente huisvesting Villapark Panjevaart

Villapark Panjevaart. Foto Streetview

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Permanente bewoning is niet toegestaan op Villapark Panjevaart in Hoeven. Maar toch gebeurt het nog. Dat blijkt uit een controle die dinsdag is uitgevoerd door de gemeente Halderberge en de politie.

Langere tijd was permanent wonen op het vakantiepark gedoogd. In het najaar van 2023 woonden er ongeveer 800 arbeidsmigranten op het park. En uit de controle van dinsdag bleek dat er alsnog veel arbeidsmigranten gehuisvest zijn op Panjevaart. Hoeveel mensen er momenteel nog op het park verblijven, is niet duidelijk.

Begin dit jaar werd duidelijk dat een potentieel plan om de arbeidsmigranten nog maximaal tien jaar te huisvesten op het park, niet door zou gaan. Het was namelijk de bedoeling dat een uitzendbureau de vakantiehuisjes zou kopen, onder de strenge voorwaarden dat na tien jaar het Villapark gesloopt zou worden en plaats zou maken voor een nieuwe camping of vakantiepark. Maar dit plan is uiteindelijk niet doorgegaan omdat de eigenaren van de te verkopen huisjes niet tevreden waren over wat werd geboden voor hun huisjes. Ook kreeg de koper de financiering niet rond.

Inventariseren

Het doel van de controle, en de controles die nog komen, is het in kaart brengen van het aantal permanente bewoners op het park. “Er heeft dus niemand een boete of iets dergelijks gekregen”, licht een woordvoerder van de gemeente toe. “We willen eerst uitzoeken wie er wonen, en via welke instanties ze daar wonen.” Wanneer na meerdere controles goed is geïnventariseerd hoe of wat, worden er pas vervolgstappen bedacht en vastgesteld.

Lees ook: Gemeente gaat handhaven op Villapark Panjevaart Lees ook: Permanente bewoning mag niet meer op Panjevaart