Bergen op Zoom

Gemeente roept (oud)militairen op deel te nemen aan Vlaggenparade

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Koningsdag in Bergen op Zoom begint ook dit jaar met de zogenaamde Vlaggenparade. De laatste jaren is de belangstelling voor deze ceremonie flink toegenomen. De gemeente Bergen op Zoom roept nu (oud)militairen op om deel te nemen aan de Vlaggenparade op 27 april.

De Vlaggenparade is een ceremonie die eer brengt aan de Nederlandse vlag. Deze plechtigheid vindt normaal gesproken alleen plaats op terreinen van de Nederlandse Krijgsmacht. Voor zover bekend is de parade tijdens Koningsdag in Bergen op Zoom de enige die buiten een kazerneterrein wordt gehouden.

Deelnemers

Aan de Vlaggenparade wordt deelgenomen door de 30e infanteriebataljon Nationale Reserve, detachement Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht, oud-strijders/veteranen, vertegenwoordigers van het Voormalig Verzet, militairen, oud-militairen, Gilde Sint-Sebastiaan, Scouting, Borgerij Bergen op den Zoom en Rode Kruis Afdeling Bergen op Zoom. Harmonie Oranje Nassau zorgt voor de muziek.

Oproep

De gemeente roept militairen in actieve dienst, militairen buiten dienst, alsmede veteranen in het bijzonder op om aan de Vlaggenparade deel te nemen. Het kledingvoorschrift voor militairen luidt DT2 en voor veteranen het uniform dat bij veteranen gebruikelijk is.

De Vlaggenparade begint om 10.00 uur en deelnemers moeten om uiterlijk 09.45 uur op de Grote Markt aanwezig zijn.