Roosendaal

Gemeente Roosendaal breidt coronacompensatie uit met ruim 3 ton

Uitgespreide bankbiljetten in verschillende waardes

Kitty Joachems Kitty Joachems

Nu de zogenaamde tweede golf van het coronavirus zich heeft aangediend zijn er stevige maatregelen genomen die de samenleving opnieuw behoorlijk raken. Daarom heeft de gemeente Roosendaal aangekondigd nieuwe of extra coronacompensatie in te zetten.

Door: Kitty Joachems

In totaal gaat het om een bedrag van 335.000 euro wat de gemeente inzet om ondernemers, verenigingen en instellingen financieel te helpen.

Ondernemers

Hierdoor kunnen ondernemers rekenen op extra steun als ze groei- of innovatietrajecten willen volgen of als ze advies willen inwinnen over liquiditeit of het aanvragen van subsidies.

Marktkooplieden en buurthuizen

Marktkooplieden worden gecompenseerd door aan hen geen marktgelden in rekening te brengen over het laatste half jaar van 2020. Ook buurthuizen kunnen rekenen op financiële steun van de gemeente. Eerder maakte de gemeente al bekend dat mensen met een laag inkomen 2 gratis mondkapjes krijgen per gezinslid van 13 jaar of ouder.

Ik vergeet je niet

Cultuurverenigingen die hun inkomen drastisch zien teruglopen door de coronamaatregelen kunnen rekenen op maximaal 2.000 euro en voor CultuurCompaan reserveert de gemeente 68.000 euro om het project Ik vergeet je niet door te kunnen zetten in de winter.

Bijstand

Tegelijkertijd krijgt Roosendaal ruim 1 miljoen euro extra aan BUIG-gelden. Elke gemeente krijgt van het Rijk BUIG-middelen om bijstandsuitkeringen en loonsubsidies voor haar inwoners te betalen. Aanvankelijk was voor de gemeente Roosendaal een bedrag van 31 miljoen euro begroot. Dat het uitgekeerde bedrag nu toch hoger is, komt omdat het Rijk een grote stijging van het aantal bijstandsklanten verwacht.

Lees ook: Minima in Roosendaal krijgen gratis mondkapjes van de gemeente.