Roosendaal

Gemeente Roosendaal vraagt hulp met vinden nieuwe locatie van kunstwerk ‘Freedom be Free’

Kunstwerk Freedom be Free (foto: Timo Reisiger).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is zeven meter hoog, lijkt op een reddingsboei en is te zien bij de WielerExperience in Roosendaal: ‘Freedom be Free’. Het kunstwerk staat symbool voor vrijheid. En nu is de gemeente op zoek naar een nieuwe locatie voor het kunstwerk.

Het beeld verhuisde in 2018 van Amsterdam naar de WielerExperience in Roosendaal. En nu krijgt het kunstwerk weer een nieuwe plek. De gemeente Roosendaal is op zoek naar een ‘meer prominente’ plaats voor de gigantische reddingsboei.

Alle input is daarvoor welkom, schrijft de gemeente op Facebook. “Alle ideeën worden meegenomen en beoordeeld op haalbaarheid. Als er een geschikte locatie uit komt, kan de vergunning officieel worden aangevraagd.”

Vrijheid

Ellen Arts is de ontwerpster van het kunstwerk, dat bestaat uit een groene kegel met daar bovenop het symbool voor vrijheid. “Het symbool bestaat uit drie smileys: een blije, een droevige en een neutrale. Dat staat symbool voor vrijheid, de vrijheid om om te gaan met dingen die op onze weg komen zoals wij dat willen”, vertelde Arts tijdens de plaatsing in 2018.