Ossendrecht

Gemeente start met uitgifte bouwkavels De Noordrand in Ossendrecht

Art Impressions van De Noordrand in Ossendrecht © Gemeente Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het bestemmingsplan De Noordrand in Ossendrecht is definitief. Op 27 februari start de gemeente Woensdrecht met de uitgifte van bouwkavels.

De Noordrand wordt een duurzame woonwijk, waar 44 woningen komen. In het plan zijn 20 uitgeefbare bouwkavels voor vrijstaande koopwoningen en 24 huurwoningen opgenomen. Woningstichting Woensdrecht zal de huurwoningen bouwen en de gemeente gaat de bouwkavels verkopen.

Duurzaam

In de wijk is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden alle woningen niet meer op het gas aangesloten en wordt het openbaar gebied duurzaam ingericht, met ruimte voor natuur, opvang van hemelwater en met zo min mogelijk verhard oppervlak. Er moet ook duurzaam gebouwd worden. De gemeente Woensdrecht gaat hierop toezien en toekomstige bewoners hierin begeleiden. Er is een stappenplan opgezet waarin toelichting wordt gegeven op onder andere de bouwmethode, bouw-/isolatiematerialen en energie installaties.

Op 27 februari start de daadwerkelijke uitgifte van de bouwkavels. Meer informatie is te vinden op www.noordrandossendrecht.nl.