Heerle

Gemeente: verkeersoverlast in Heerle “niet eenvoudig op te lossen”

Foto: ©Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De verkeersoverlast in Heerle is een lastig probleem. Er spelen veel verschillende zaken, waardoor het moeilijk is de problemen op te lossen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Roosendaal op vragen van de VLP.

Het is vooral de doorgaande route, de Herelsestraat in Heerle, waar mensen zich zorgen over maken. Volgens de VLP is de straat druk en gevaarlijk. Ook zouden de trillingen van het verkeer schade veroorzaken aan woningen. De partij stelde daarom schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders. Maar die zien zo snel ook geen oplossing voor de problemen. “Het betreft hier inderdaad een veelvoud van zaken dat niet eenvoudig is op te lossen,” antwoorden ze.

Volgens de gemeente is de verkeersoverlast de afgelopen jaren meerdere keren besproken met de Leefbaarheidsgroep Heerle. Uit onderzoek in 2016 bleek dat er niet structureel te hard gereden wordt. Daarom zijn er toen geen extra maatregelen genomen. Wel heeft er af en toe een smiley gestaan, een snelheidswaarschuwing.

Ook heeft de gemeente een zebrapad aangelegd bij de kerk in Heerle. Dat was op verzoek van bewoners, vooral oudere bewoners. Nu kunnen ze veiliger oversteken van en naar Dorpshuis De Schalm. Als de Leefbaarheidsgroep opnieuw rond te tafel wil om andere oplossingen te bespreken, dan is de groep welkom. Maar de gemeente geeft aan, dat het lastig zal zijn.

Lees ook: VLP wil aanpak verkeersoverlast in Heerle