Roosendaal

Gemeente wordt niet ingelicht door ProRail bij storingen aan het spoor

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal wordt over storingen bij de spoorwegovergangen aan de Willem Dreesweg niet ingelicht door ProRail. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van Jos Heeren van de VLP.

Raadslid Jos Heeren had opnieuw vragen gesteld aan de wethouder over de problemen met het spoor. Meerdere keren per maand blijven de spoorbomen in de wijk Tolberg langer dan 5 minuten dicht voor een storing. Net voor de kerstdagen zorgde dat weer voor verkeersonveilige situaties. Fietsers staken tussen de gesloten spoorbomen toch gewoon het spoor over.

Lees ook: Weer geen communicatie over storing overweg Tolberg

Wethouder Cees Lok zegt niet geïnformeerd te zijn door ProRail. “Op 7 november heeft er een overleg plaatsgevonden met ProRail. Bij dit overleg heeft ProRail aangegeven dat zij gemeenten niet actief benaderen over storingen aan spoorwegovergangen. Bij storingen die langer duren dan 5 minuten informeert ProRail de politie.”

Verkeersregelaars

Ook de inzet van verkeersregelaars is volgens de wethouder niet mogelijk. “ProRail is verantwoordelijk bij storingen. Op het moment dat de storing bij ons bekend is, is de storing veelal al verholpen.”