Bergen op Zoom

Gestolen telefoon teruggevonden dankzij ‘Zoek mijn Iphone’-app

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft zondag de gestolen iPhone van een 55-jarige vrouw uit Bergen op Zoom teruggevonden dankzij de app ‘Zoek mijn Iphone’. Een 49-jarige Bergenaar is aangehouden voor het stelen van de telefoon.

De man van het slachtoffer had zondagmiddag de auto geparkeerd op de Huijbergsebaan omdat er motorische problemen waren. De vrouw had wat spullen uit de auto gehaald en in een krat gelegd. Terwijl zij aan het wachten waren, parkeerde achter hen nog een auto. De bestuurder daarvan ging in de berm staan plassen, waarop het stel zich omdraaide om de man zijn privacy te geven.

Garagebox

Toen de man weer in zijn auto was gestapt en wegreed, ontdekte de vrouw dat een tas met haar iPhone uit de krat was gestolen. Via de app ‘Zoek mijn Iphone’ kwam ze uit bij een garagebox in de wijk Gageldonk. Ook de politie kwam ter plaatse. De agenten zagen voor de garagebox een man staan. Hij ontkende iets van de gestolen tas of mobiele telefoon te weten. Hierop liet de zoon van het echtpaar het alarm van de telefoon afgaan. De Iphone bleek in een afgesloten kast te liggen in de garagebox.

De 49-jarige man is aangehouden. Hij verklaarde de telefoon te hebben gevonden op de plek waar hij geplast had. De tas is niet gevonden.