Roosendaal

Getuigen van vuurwerkoverlast en camerabeelden relschoppers gezocht

Onder meer bij kinderopvang Dino in de Roosendaalse wijk Tolberg werd brand gesticht. (foto: Christian Traets Fotografie)

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Roosendaal wordt de afgelopen dagen geteisterd door vuurwerkrellen. De politie heeft inmiddels een aantal verdachten aangehouden. Voor de brandstichtingen en vernielingen aan verschillende basisscholen is nog niemand gearresteerd. Daarom zoekt de politie getuigen en camerabeelden van de relschoppers. ‘Wees niet terughoudend en help mee de stad veiliger te maken.’

De vuurwerkrellen maken veel los bij buurtbewoners. Een leerlinge van de afgebrande basisschool De Gezellehoek vertelde bijvoorbeeld aan het NOS Jeugdjournaal dat ze niet kon slapen door al het vuurwerk rondom haar huis. “Ik was helemaal geschrokken.” Ook één van haar klasgenootjes was in paniek.

Daarom adviseert de politie ouders om hun kinderen ‘s avonds binnen te houden en goed op hen te letten. Eén van de aangehouden verdachten was namelijk pas 13 jaar oud.

Omdat de politie vermoedt dat er bewoners zijn die meer informatie hebben over de vandalen, worden zij opgeroepen zich te melden. Dit kan telefonisch op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.