Bergen op Zoom

Gevaarlijke fietskruising Aalscholver op Bergse Plaat alsnog aangepakt

De fietsoversteek bij de Aalscholver krijgt een rode bestrating en wordt voorzien van haaientanden. (Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

De kruising van de fietsstraat bij de Laan van Reimerswaal en de Aalscholver wordt nog deze maand aangepast, als de weersomstandigheden het toelaten. Het wegdek bij de oversteek wordt voorzien van haaientanden en krijgt een rode bestrating, aansluitend op de doorgaande fietsroute. Dat heeft het Bergse college toegezegd, na vragen van de raadsfractie van Samen0164. Eerder was al beloofd de kruising in het derde kwartaal van 2022 aan te pakken. Maar dat is er niet van gekomen.

Eind november stuurde raadslid Reinoud Krijnen raadsvragen aan het college van B&W, waarin hij uitleg vroeg over de vertraging. “Omwonenden maken zich ernstige zorgen over de veiligheid van de vele, alleen naar school gaande, kinderen die deze kruising moeten oversteken”, zo schreef Krijnen in zijn brief. Daarop maakten burgemeester Petter en gemeentesecretaris Van Vliet excuses aan het raadslid voor de vertraging. Er zouden andere prioriteiten gesteld zijn bij het uitvoeren va werkzaamheden. Ook door “beschikbaarheid van aannemers, in combinatie met de weersomstandigheden, heeft dit werk niet de aandacht gekregen die gewenst was”, zo blijkt uit de beantwoording.

Bijna-ongelukken

Raadslid Krijnen is blij met de toezegging. “Al tijdens de verkiezingsbijeenkomsten van begin vorig jaar hoorden we klachten van buurtbewoners. Samen met mensen van de Fietsersbond ben ik ter plaatse gaan kijken en inderdaad is de verkeerssituatie nu erg gevaarlijk”, reageert raadslid Krijnen. Hij merkt op dat er veel kinderen en scholieren in de wijk wonen en dat er de laatste tijd op deze kruising regelmatig bijna-ongelukken zijn geweest.