Bergen op Zoom

Gevaarlijke situaties in Oranjebuurt door hardrijders, vermoedelijk bij drugsdeals

Koningin Frederikastraat in Bergen op Zoom (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bewoners van de Oranjebuurt in Bergen op Zoom voelen zich niet veilig. Ze hebben last van hardrijdende auto’s en denken dat dit vaak drugsdealers zijn. Dat schrijft de Alliantie CDA/V-BoZ! aan burgemeester en wethouders. De twee samenwerkende partijen denken dat er ernstige ongelukken kunnen gebeuren in de wijk.

CDA en V-BoZ! noemen het “verontrustende signalen” over de verkeersveiligheid in de Oranjebuurt. “Omwonenden van onder andere de Beatrixlaan en de Koningin Frederikastraat klagen over automobilisten die hard door de straten scheuren. Het vermoeden bestaat dat het vaak ook drugsdealers betreft,” schrijven de raadsleden Sander Siebelink en Gerdien van Abeelen-Dekker aan de gemeente. “Het is de vraag wanneer dit leidt tot ernstige ongevallen in deze buurt waarin naast veel ouderen, ook veel gezinnen met kinderen wonen.”

Volgens Siebelink en Van Abeelen-Dekker wordt er steeds vaker drugs gedeald in de Oranjebuurt. En die drugsdeals zouden er ook voor zorgen dat het verkeer onveiliger wordt. De CDA/V-BoZ! wil weten of de gemeente Bergen op Zoom hiervan op de hoogte is. De partij wil ook dat de gemeente met de bewoners gaat praten. Zodat ze samen oplossingen kunnen zoeken, zoals het plaatsen van camera’s, het aanpassen van de weg of meer controles houden.

Lees ook: Straatrommelmarkt in wijk Fort Zeekant dit jaar groter van opzet Lees ook: Vrouw bestolen van tas op klaarlichte dag