Roosendaal

Gezocht: man die meerdere vrouwen belaagde in Roosendaal

Verdachte belager Roosendaal

Een compositietekening van de verdachte persoon (afbeelding: Politie.nl)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De politie is op zoek naar de man die in  2023 meerdere vrouwen heeft belaagd in Roosendaal. Er is een compositietekening van de man gemaakt, met de hoop dat iemand hem herkent.

In de nacht van zaterdag op zondag 5 november 2023 is een 33-jarige vrouw belaagd door een man. Dat gebeurde op de Zundertseweg, vlakbij het SDW centrum. De vrouw schrok enorm, maar was nog wel in staat om een foto van de man te maken nadat hij wegfietste. In datzelfde gebied (Visdonk) zijn meerdere van zulke incidenten geweest.

De incidenten

De allereerste melding kwam binnen op 1 april 2023, schrijft de politie. Toen werd een vrouw rond 17.15 uur op de fiets ingehaald door een man. Hij droeg zwarte kleding, en trok haar van haar fiets. Ze gilde hard, en hij ging er vandoor. Een paar maanden later, op 2 augustus, wordt een vrouw van achteren aangevallen en mishandeld. Ook door een man in zwarte kleding.

Weer wat later, 12 oktober, horen voorbijgangers een harde gil. Ze zien een ‘vreemde man’ heen en weer fietsen in het bos. De gillende vrouw heeft zich nooit gemeld. Twee weken later, op 26 oktober, wordt een hardloopster belaagd in het Visdonksebos door een man die ineens achter haar opduikt. Ze rent hard weg en de man verdwijnt.

Oproep

De politie wil iedereen spreken die de man kan helpen vinden. Daarom luidt de oproep: “Meldt u zich, als u iets dergelijks hebt meegemaakt in dit gebied, maar dit nog niet heeft kunnen delen. Uw informatie kan ons verder helpen.”

Het is nog niet zeker of het steeds om dezelfde persoon gaat. “Het is op zijn minst opvallend”, aldus de politie. Tips zijn altijd welkom, hoe klein ook. “Alle informatie kan helpen de dader op te sporen.”

belager roosendaal vlucht
De foto’s die de belaagde vrouw maakte van de dader (foto: politie)
Lees ook: Meerdere vrouwen lastig gevallen in bosgebied Visdonk, politie doet onderzoek Lees ook: Politie Roosendaal zoekt getuigen van mishandeling jonge vrouw