West-Brabant

GGD gaat met spoed honderden extra medewerkers voor prikstraat opleiden

Foto: GGD West-Brabant

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De GGD West-Brabant gaat de komende maanden in snel tempo tenminste 400 extra medewerkers opleiden om de vaccinatiecampagne in goede banen te leiden. Het gaat om extra prikkers, maar ook administratief en logistiek personeel. Voor de opleidingen werkt de GGD samen met onderwijsinstelling Curio.

De nieuwe medewerkers worden straks ingezet op de zes priklocaties in West-Brabant. Volgens woordvoerster Linda Vlamings zijn naast prikkers ook triagisten (die bezoekers beoordelen), gastvrouwen en gastheren en dagcoördinatoren nodig. “Hier hebben we wel vier keer zoveel mensen nodig als van vaccinateurs.”

Opschalen

De opleiding wordt verzorgd door Curio in Etten-Leur. Als de GGD West-Brabant nog meer medewerkers nodig heeft, kan de beroepsopleider ook opschalen.

De cursisten komen uit verschillende sectoren, zoals de horeca en de luchtvaart. De samenwerking tussen de GGD en Curio zorgt er ook voor dat mbo-studenten een stageplaats kunnen krijgen op een van de prikstraten.

Duizendste medewerker

Donderdag is de opleiding van start gegaan. De GGD West-Brabant heeft inmiddels ook haar duizendste extra medewerker verwelkomd. Voor de pandemie werkten er 350 medewerkers bij de GGD in West-Brabant.