Putte

Gitarist en zanger Michael Asnot bij jaarconcert De Volharding

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Muziek van de film Out of Africa, de musical over Kuifje en Queen. Het grote jaarconcert van fanfare De Volharding in Putte belooft weer zeer gevarieerd te worden. Dit jaar is er een gastoptreden van de Belgische zanger Michael Asnot.

Het jaarconcert van fanfare De Volharding in Putte heet deze keer On Demand. De muziek van de avond is geïnspireerd op onze nieuwe manier van luisteren. We luisteren via Spotify of andere streamers, we hebben op onze telefoon altijd toegang tot liedjes of filmmuziek en kunnen luisteren wanneer we maar willen. En naar wat we maar willen: on demand luisteren dus.

Avond met verrassende wendingen

De Volharding wil er een gedenkwaardige avond van maken met verrassende wendingen. “Een programma in een losse stijl, met een verrassende presentator en op het bekende, muzikaal hoge niveau,” aldus de fanfare. Het publiek kan niet alleen genieten van de muziek, want de show gebruikt multimedia om mooie beelden te gebruiken en de sfeer te vergroten.

Out of Africa ontmoet Kuifje

De muziek van de avond is afwisselend en komt uit verschillende genres, zoals uit films of musicals. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle muziek van John Barry uit de jaren 80 film Out of Africa. Hij won een Oscar voor de beste filmmuziek. Of de musical Kuifje, de zonnetempel. Een spannend verhaal waarvoor Dirk Brossé bijpassende muziek componeerde.

Van Queen tot Clouseau

De Volharding vergeet ook de absolute bioscoophit van dit jaar niet: Bohemian Rhapsody. De film over de wereldberoemde rockband Queen is natuurlijk ook een inspiratiebron voor het jaarconcert. Als extraatje is deze keer de Belgische zanger en gitarist Michael Asnot te gast bij de Volharding. Asnot heeft zijn eigen singles en YouTube-kanaal. Maar hij is ook de vaste vervanger van Chris Wauters, de zanger van de Belgische popgroep Clouseau. Asnot treedt solo op en natuurlijk ook samen met De Volharding.

Speciaal orkest voor de naborrel

Het jaarconcert van de fanfare heeft traditiegetrouw ook weer een derde helft. Bezoekers kunnen na afloop van het concert napraten en borrelen. Een speciaal samengesteld orkest zorgt ook dan voor muzikale gezelligheid.

Het jaarconcert On Demand is op zaterdag 7 december. Het wordt gehouden in multifunctioneel centrum De Biezen in Putte en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 8 euro per stuk. Maar donateurs krijgen 25% korting op maximaal 2 kaarten. Reserveren kan bij leden van De Volharding, bij MFC De Biezen, per mail via [email protected] of per telefoon via 0164-602.412.