Bergen op Zoom

Gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor oeuvre-award

John Petrucci

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Amerikaanse gitarist John Petrucci is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2019. Petrucci is de gitarist en leider van Dream Theater, de beroemdste symfonische rockband ter wereld. Op maandag 24 juni krijgt de 51-jarige gitarist de prestigieuze oeuvre-award uitgereikt in Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Petrucci wordt in de wereld van de metal- en progressieve rock gezien als een absolute grootheid. Met zijn band Dream Theater trad hij begin jaren ’90 in de voetsporen van bands zoals Rush, Yes en Genesis. De wellicht meest spectaculaire rockgitarist van de laatste 25 jaar, is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Joe Satriani die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren ondermeer Joe Bonamassa, Steve Vai, Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto.

Gitaardag

Het is de vierde keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden. De uitreiking van de award zal vooraf worden gegaan door de SENA Performers Guitar Night op zaterdag 22 juni in Gebouw-T. Zondag 23 juni vindt de SENA Performers Gitaardag in het Markiezenhof plaats. Het programma van deze evenementen zal later bekend worden gemaakt.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start vanaf woensdag 24 april om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.gebouw-t.nl