Bergen op Zoom

Waarschuwing gladheid: A58 bij Bergen op Zoom dicht door ongeluk

A58 bergen op zoom ongeval gladheid 18 dec 2022

Afbeelding: 112 Markizaten

Raymon Mens Raymon Mens

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op niet de weg op te gaan zolang code oranje geldt. Weerinstituut KNMI kondigde de code oranje af voor het hele land vanwege ijzel, die ontstaat door neerslag op bevroren wegen. Op de A58 bij Bergen op Zoom is door de gladheid een ongeluk gebeurd.

“Er is sprake van zeer verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rij-omstandigheden. Het aantal ongelukken op de weg neemt toe, meerdere snelwegen zijn afgesloten”, meldt een woordvoerster aan het ANP.

Ongeluk op A58 bij Bergen op Zoom

In Zeeland, Zuid-Holland en Brabant, waar de buien begin van zondagavond overtrekken, zijn meerdere wegen dicht door ongelukken, zegt Rijkswaterstaat. Op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal kwam een auto op zijn kant terecht. De twee inzittenden moesten door de brandweer uit hun voertuig worden gehaald. Vanwege het ongeval is de A58 volledig gestremd. Rijkswaterstaat: “Dat zal ook op andere plekken gaan gebeuren.”

https://twitter.com/NO_NONSENS_DUDE/status/1604558871531589632

Ook de A4 en de A15 zijn dicht door ongelukken door de gladheid. Volgens de ANWB stonden er rond 20.10 uur zo’n 27 files verspreid over 200 kilometer. De langste files stonden toen op de A4 met 49 kilometer en de A58, met 66 kilometer, maar die zijn na een half uur alleen maar langer geworden. “Het gaat nu best rap”, zegt Rijkswaterstaat over het tempo waarin het aantal ongevallen toeneemt. “We blijven strooien zolang nodig is.”

Lees ook: Herdertjestocht Bergen op Zoom afgelast in verband met code oranje