Roosendaal

Gratis je volgeladen camper controleren op de weegdag van de NKC

Foto: Pixabay

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Camperclub NKC houdt weer een weegdag voor kampeerwagens. De weegbrug staat zaterdag 4 juni tussen 10.00 en 14.00 uur op Parkeerplaats De Stok in Roosendaal. NKC wil er voor zorgen dat camperrijders veilig op weg gaan onder het motto ‘Weet wat je weegt’. Daarom hoef je je niet van tevoren aan te melden en is meedoen gratis.

Tijdens de weegcampagne van vorig jaar bleek dat ruim een derde van de gewogen campers te zwaar beladen waren. Dit jaar heeft de NKC al weer vier weegdagen gehouden, waar ongeveer net zoveel campers met overgewicht gevonden zijn. De NKC hoopt dat er ook in Roosendaal vooral reisklare, beladen campers naar de weegbrug komen. Zeker nu er zo veel nieuwe eigenaren bij gekomen zijn, die niet allemaal even ervaren zijn in het laden van hun kampeerwagen.

Niet alle nieuwe camperaars verdiepen zich in de gewichten van hun camper

“Camperen is ontzettend populair. Er is afgelopen jaar wederom een recordaantal campers verkocht en niet alle nieuwe camperaars verdiepen zich in de gewichten van hun camper,” legt NKC-directeur Stan Stolwerk uit. “Daarom is het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema.”

Natuurlijk loopt de campereigenaar het risico op een bekeuring als de camper te zwaar beladen is. Maar het gaat de NKC vooral om de veiligheid. Want een hoog gewicht zorgt er voor dat de camper minder stabiel is tijdens het rijden. En ook zal de wagen minder goed remmen.

Op het kentekenbewijs staat wat de toegestane maximummassa is. Dat is dus het totaal van de camper en alles wat er in zit: niet alleen de volle water- en benzinetank en de bagage, maar ook de inzittenden. En die worden nogal eens vergeten. In Nederland mag je met een B-rijbewijs een voertuig besturen dat maximaal 3.500 kilo weegt.