West-Brabant

Grensovergangen op A16 en A4 afgesloten door boerenprotesten

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Het was vrijdagochtend behoorlijk druk op de alternatieve wegen richting België. Demonstrerende boeren hebben donderdagavond laat meerdere grensovergangen van Brabant naar België geblokkeerd. Het staat vast op de A4 bij afrit Zandvliet en de A16 bij Hazeldonk.

Er is door de boze boeren opgeroepen om de blokkades enkele dagen vol te houden. Op de A16 is sinds negen uur vrijdagochtend een rijstrook van België richting Nederland vrijgegeven.

“We moeten ver gaan om serieus genomen te worden”, vertelt Vincent van de Pol tegen Omroep Brabant. “Soms moet je over de schreef gaan om iets te kunnen bereiken.” Hij vindt dat er voor de boeren iets moet gebeuren. Ze worden gek van de stikstofregels, mestactieplannen en de lage prijzen voor hun producten, zegt hij. Daarnaast willen jonge boeren zoals hij toekomstperspectief. “Bij ons zit het tot hier”, vertelt hij terwijl hij met zijn hand hoog in de lucht wijst. “We gaan niet stoppen voordat er oplossingen komen.”

File

De afsluitingen leidden rond acht uur vrijdagochtend tot file van vijf kilometer op de N263 van Wuustwezel naar Breda. Daar moest het verkeer tussen Zundert en Effen rekening houden met twintig minuten vertraging.