Putte

Griezelen en gruwelen tijdens Halloween in Putte: ‘Weer als vanouds’

De organisatoren Chantal, Floortje, Corina en Aleksandra zijn er al helemaal klaar voor.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Voor de echte durfallen is Halloween weer terug in Putte! Op zaterdag 5 november is er een middag- en avondvullend programma in het dorp. “Er doet zelfs een complete straat mee!”

Nadat de organisatie besloot te stoppen met het jaarlijke HIP, Halloween In Putte, besloten Corina, Floortje, Chantal en Aleksandra om die taak op zich te nemen. “We hadden het zo jammer gevonden als er geen Halloweenactiviteiten georganiseerd zouden worden”, vertelt Corina. En dus zette het viertal vorig jaar in een maand tijd een tocht op. “Dat was wel iets kleiner dan normaal, maar gelukkig zijn we dit jaar weer op volle sterkte terug.”

De halloweentocht is vanouds. “Er doet zelfs een complete straat mee als spookstraat”, vervolgt Corina trots. Vierhonderd kinderen kunnen meedoen aan de tocht. “Ze hoeven niet uit Putte te komen, er doen ook kinderen mee uit andere dorpen en steden.”

Programma

De griezeldag begint met een spelletjesmiddag met een kermisthema in MFC de Biezen. “Kinderen kunnen daar geschminkt worden, zodat ze griezelig over straat gaan ‘s avonds.” De deelnemers van de griezeltocht krijgen dan ook een tasje uitgereikt met de wandelroute, deelnemende adressen en wat goodies. De tocht zelf is van zes tot negen uur ‘s avonds. En dan is het tijd voor de afterparty, die ook plaatsvindt in MFC de Biezen. “Maar dat is meer voor de ouderen denk ik!”

Aanmelden voor de spooktocht kan tot dinsdag 25 oktober, via de facebookpagina van het evenement.