Heerle

Griezelliefhebbers opgelet: Heerle verandert in spookdorp tijdens Heerl’k Halloween

Foto: John Mathijssen, Stichting Heerl'k.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wandelende skeletten, heksen en veel bloed. Het wordt weer griezelen en gruwelen tijdens de jaarlijkse halloweentocht in Heerle. Zo’n zestien spookadressen openen op maandagavond 31 oktober hun deuren. “Er komen niet alleen kinderen uit Heerle op af, maar ook uit Wouw, Nispen en Bergen op Zoom.”

Verspreid door het dorp staan meerdere kramen, bij die kramen kunnen de kinderen spelletjes spelen of iets lekkers drinken. “Denk aan chocolademelk, maar dan blubberdrinken. Of heksjeprik in plaats van ezeltjeprik”, vertelt Esther Hartog van Stichting Heerl’k.

Spookplein

Maar het blijft niet bij die kraampjes. Er zijn meerdere bewoners van het dorp die hun tuin beschikbaar stellen voor het griezelfeest. “Onze spellen zijn voor basisschoolkinderen, maar er zijn ook locaties waar ouderen terecht kunnen.” In totaal zijn er zo’n zestien adressen te bezoeken. Nieuw dit jaar is de spooktuin op het schoolplein van de basisschool. “Dat is wat grootser, met een extra activiteit en spannende licht- en geluidseffecten.”

De verwachting is dat er weer veel kinderen komen griezelen dit jaar. “Er zijn zelfs mensen die naar het buitenland zijn verhuisd, maar speciaal terugkomen om familie te bezoeken en bij ons Halloween te vieren. Ook komen er kinderen uit onder andere Wouw, Nispen en Bergen op Zoom. Ontzettend leuk dat er altijd zoveel enthousiasme voor is.”

Wie de route mee wil lopen, kan maandag 31 oktober een plattegrond ophalen bij de kerk. Parkeren kan op het parkeerterrein van sportpark Harella. De route is te lopen van half zeven tot negen uur ‘s avonds.

Lees ook: Leoni (35) laat griezels van café naar café hoppen tijdens Halloween Lees ook: Jeroen is de Brabants grootste halloweengek: ‘Ik trek alles uit de kast’