Roosendaal

Leoni (35) laat griezels van café naar café hoppen tijdens Halloween

Leoni van Leeuwen (rechts) organiseert een Halloween crawl langs Roosendaalse cafés. Vorig jaar nam ze als The Nun deel aan de Halloweenactiviteit in Steenbergen.

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

In een griezelige outfit naar het café, om de mensen de stuipen op het lijf te jagen. Dat wil de Roosendaalse Leoni van Leeuwen (35) bereiken met haar Halloweenevenement. Toen ze zes jaar in Thailand woonde, organiseerde ze al een aantal crawls. “Mensen vielen spontaan van hun scooter af!”

Tijdens een Halloween crawl gaan mensen verkleed van bar naar bar. “Als Brabantse dame in Thailand miste ik toch het verkleden en de drankjes tijdens carnaval.” Overigens vindt ze Halloween inmiddels leuker.

Halloween in het Vrouwenhof

Ondanks dat ze vorig jaar als The Nun deelnam aan Halloween Welberg in Steenbergen en twee jaar terug als zombiebruid in het Vrouwenhof, zijn er maar weinig activiteiten in de regio die haar écht enthousiast maken.

“Er is hier niks waarvan ik dacht: dit is hoe ik het in Thailand vierde.” Daarom besluit ze dit jaar de Halloween crawl naar Roosendaal te halen.

Geesten

In Thailand werd er in ieder geval goed op gereageerd. “Mensen vielen spontaan van hun scooter af”, lacht Leoni. “Ze geloven daar nog heel erg in geesten. De Thaise meiden gilden alles bij elkaar.”

Hier hebben al 22 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn in Leoni’s gratis Halloweenactiviteit op 29 oktober. Ook ’t Wapen van Roosendaal, waar gestart wordt, is enthousiast. Overigens zijn de drankjes voor eigen rekening, “maar als we met meer zijn, wil ik gratis shotjes gaan regelen.”

Dit jaar gaat Leoni verkleed als zombiebruid. “Dat heeft lekker veel bloed en open wonden”, aldus de griezelfan. Ze hoopt in Roosendaal dezelfde reacties uit te lokken als in Thailand. “Het wordt hoe dan ook een gezellige en griezelige avond!”

Lees ook: Jeroen is de Brabants grootste halloweengek: ‘Ik trek alles uit de kast’ Lees ook: Horror Zone mag maanden na Halloween eindelijk open: ‘Het weer is nog steeds guur’