Roosendaal

Grindpad bij scouting ergert bezoekers: stoffig en opspattende steentjes tegen auto’s

Roosendaalse Kalverstraat

De Roosendaalse Kalverstraat (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bezoekers en leden van scouting Baden-Powell in Roosendaal ergeren zich aan het wegdek van de Kalverstraat. De helft van de straat is geasfalteerd, maar het stuk vanaf het scoutingterrein is een half-verhard grindpad. Gebruikers van de Kalverstraat klagen over gaten in de weg, veel stof bij droog weer en opspattende stenen tegen geparkeerde auto’s. Roosendaalse Lijst wil dat de hele straat geasfalteerd wordt.

Het bestuur en leden van de scouting Baden-Powell hebben meerdere klachten doorgegeven aan de Roosendaalse Lijst. Er zouden ook veel meldingen gedaan zijn in de BuitenBeterApp over de Kalverstraat. ” Na regen en slecht weer ontstaan er grote gaten in de weg. Bij warm en droog weer is er sprake van veel stof en opspattend gesteente tegen geparkeerde auto’s van scouting bezoekers,” schrijft de Roosendaalse Lijst aan burgemeester en wethouders.

De gemeente doet jaarlijks onderhoud aan de Kalverstraat. En de Roosendaalse Lijst wil weten wat dat onderhoud kost. De partij denkt dat het beter is de Kalverstraat helemaal te asfalteren. Daarom wil de partij ook weten wat dat zou kosten. Als de gemeente de weg niet wil asfalteren, wil Roosendaalse Lijst andere oplossingen horen. “Zijn er mogelijkheden voor verbeterde alternatieven; toepasbaar voor deze locatie en waar denkt het college dan aan?”

Lees ook: Dubbel feest op Lintjesdag voor Rien en Jolanda uit Roosendaal: ‘Volkomen onverwacht’