Bergen op Zoom

Groene golf op randwegen Bergen op Zoom pas in najaar terug

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Ruim twee en een half jaar geleden is de groene golf op Randwegweg Noord en Randweg West voor langere tijd uitgezet. In december 2021 werd er nog van uitgegaan dat alles in april van 2023 weer zou werken. Dat wordt dus een half jaar later, schat de gemeente nu in.

Er waren twee redenen om de groene golf uit te zetten toentertijd. Het systeem zou worden vervangen op de kruisingen Randweg/Marconilaan, Randweg/Melanenweg en Randweg/Ringersweg. Volgens de gemeente was het einde van de technische levensduur nabij. Daarnaast ging de Halsterseweg op de schop en dat leidde tijdelijk tot andere verkeersstromen.

Wachten op onderdelen

De Halsterseweg is al weer even klaar maar het gaat toch nog even duren voordat de groene golf weer terug komt. Op een aantal kruisingen moet de verkeersregelautomaat nog worden aangepast, meldt woordvoerder Erwin Stander namens de gemeente. Er zijn echter een aantal onderdelen niet meteen leverbaar, laat hij weten. Weggebruikers moeten nog even geduld hebben; “De verwachting is dat er in ieder geval voor 1 oktober aanstaande weer gebruik gemaakt kan worden van de groene doorstroom.”

Lees ook: Voorlopig geen groene golf op Bergse randweg