Roosendaal

GroenLinks wil verlichting op pad langs Watermolenbeek in Roosendaal

Het pad naar de Pootlaan in Roosendaal (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

GroenLinks wil dat er verlichting aangelegd wordt op een pad langs de Watermolenbeek in Roosendaal. Het pad wordt veel gebruikt, maar het is ’s avonds zo donker dat mensen zich er onveilig voelen.

Het pad langs de Watermolenbeek loopt achter Kinderdagcentrum Willemijntje. “Veel Roosendaalse inwoners maken, zowel overdag als ‘s avonds, gebruik van dit pad om te wandelen, hun hond uit te laten of de oversteek te maken van de Kroeven naar de Tolberg en vice versa,” schrijven de GroenLinks-raadsleden Chahira Mediani en Christian Villée aan burgemeester en wethouders.

Verlichting die nachtdieren niet hindert

Mediani en Villée willen dat het pad ‘s avonds verlicht wordt. Want gebruikers van het pad voelen zich onveilig tussen de donkere bomen en struiken. “Ook wordt er aangegeven dat het niet mogelijk is om tegenliggers aan te zien komen,” aldus de raadsleden.

GroenLinks vraagt of de gemeente Roosendaal straatverlichting wil plaatsen. Maar dan wel op een duurzame manier: “Waarbij rekening gehouden wordt met de natuur en aanwezige dieren die in de buurt van de verlichting hun leefgebied hebben of hierlangs trekken of foerageren,” schrijven Mediani en Villée.

Lees ook: Betere openbare verlichting zorgt niet altijd voor meer veiligheid op straat